Zanimljivosti
5

Kinez progutao dijamant vrijedan 14.000 dolara

Klix.ba
Jedan Kinez je uhapšen zbog pokušaja krađe nakon što je progutao dijamant vrijedan 14.000 dolara tokom izložbe u Šri Lanki. Kinez će morati otići na operaciju kako bi se dijamant izvadio, rečeno je iz policije.

Tridesetdvogodišnjak je zamolio prodavača da izbliza pogleda dijamant od 1,5 karata prvog dana izložbe u Colombou, koja se održava svake godine.

"Došao je sa još jednim muškarcem. On je pokušao da mi odvuče pažnju dok je on držao dijamant u ruci. Kada sam shvatio šta se dešava i kada sam počeo vikati, jedan je uspio pobjeći. Na svu sreću, uhvatili smo onog koji je progutao dijamant", kazao je Suresh de Silva, vlasnik dijamanta, za AFP.

Muškarac je prevezen u bolnicu gdje su mu dati laksativi. Međutim, rendgenski snimci su pokazali da se dijamant zaglavio i da će morati na operaciju.

"Njegov život će biti u opasnosti ukoliko šiljati dio dijamanta ispara crijeva. Na operaciju mora otići radi vlastite sigurnosti", rečeno je iz bolnice.

Silva je rekao da je uhvaćeni muškarac ponudio da plati za dijamant, ali su organizatori izložbe željeli da podignu optužbu.