Zanimljivosti
0

Kinez 13 godina pušta nokte na ruci kako se ne bi tukao

Sarajevo-x.com
Wen Jian
Wen Jian
Kinez Wen Jian 13 godina nije sjekao nokte na ljevoj ruci s obzirom da vjeruje da mu samo dugi nokti mogu pomoći da kontroliše svoj temperament. Naime, on tvrdi kako je ranije uvijek upadao u nevolje i često se tukao sa svojim vršnjacima, no sada s tim više nema problem.

"Dok sam bio mlađi imao sam grozan temperament. Bio sam veoma agresivan i često sam upadao u nevolje. Tada sam odlučio da pustim nokte da rastu jer kada imam duže nokte moram dobro razmisliti da li ću stisnuti pesnicu i nekoga udariti ili ne", kazao je Jian iz Changlea u provinciji Gujian.

Danas Jiana svi poznaju po dugim noktima, a tuče iz djetinjstva niko ni ne pamti. Njegov najduži nokat iznosi 35 centimetara, a Kinez je odlučio otvoriti i prodavnicu dječije odjeće koju je nazvao "Dugi nokti".

"Kupci su iznenađeni kada vide moje duge nokte. Ipak, moja radnja opstaje baš zahvaljujući noktima jer mnogi dođu kako bi se uvjerili da zaista imam tako duge nokte, a onda i nešto kupe", ispričao je Jian za "Fuzhou News".

No, iako je zahvaljujući dugim noktima uspio kontrolisati svoj temperament i iako mu dosta koriste u poslovnom životu, Jian svaku noć kada legne lijevu ruku mora staviti u kutiju za cipele koja stoji na krevetu kako ne bi slomio nokte.