Nestalo benzina?
0

Kineski putnici gurali avion

Sarajevo-x.com
Komercijalni letovi mogu biti prava gnjavaža. Dugi redovi, skučena mjesta i sve vas dodatno košta. S druge strane, obično vam niko ne kaže da izađete iz aviona i pogurate ga! Upravo se to desilo kineskim putnicima kada se njihov avion pokvario odmah nakon slijetanja.

Avion CRJ7 sa 69 putnika i sedam članova posade uspješno je obavio let od Guilina na sjeveru Kine do aerodroma u Zhengzhou, glavnom gradu Henan provincije, ali kada se trebao 'uparkirati' na sporednu traku iznenada se pokvario, izvještavaju britanski mediji.

U novonastaloj nesvakidašnjoj situaciji putnici su bili zamoljeni da bespomoćnom i malobrojnom osoblju pomognu gurati metalnog diva teškog čak 20 tona. Putnicima i osoblju trebalo je skoro dva puna sata da odguraju avion u sporednu traku udaljenu nešto više od 900 metara.

"Hvala Bogu da je to bio avion srednje veličine težak samo 20 tona. Da je to bio veliki avion, sve bi nas oborio", prokomentarisao je jedan od radnika na aerodromu.

Avion se još uvijek nalazi na sporednoj traci, gdje su ga 'uparkirali' putnici i osoblje, te čeka tim tehničara, koji stiže sljedećim letom da popravi problem.