Purple Mountain opservatorij
0

VIDEO / Kineski naučnici 40 minuta snimali NLO

Sarajevo-x.com
Svijet nepoznatih letećih objekata ponovo je oživio zbog špekulacija da će Kina otkriti detaljne informacije o NLO-u, snimljenom za vrijeme pomrčine sunca 22. jula.

Naučnici iz Purple Mountain opservatorija u Nanjingu potvrdili su da su uspjeli snimiti NLO za vrijeme pomrčine. Kažu da će narednih 12 mjeseci provesti proučavajući 40 minuta dugu snimku prije nego izvuku bilo kakve zaključke.

Direktor opservatorija Ji Hai-sheng rekao je medijima da naučnici ne žele javno špekulirati o prirodi onog što je zabilježeno kamerom, dok snimak detaljno ne prouče.

"Purple Mountain opservatorij i Kineska akademija nauka je potvrdila da su naučnici 22. jula u blizini sunca otkrili neidentificirani objekt, čija priroda tek treba biti utvrđena", rekao je Hai-sheng, a prenio Daily Telegraph.

"Trenutno organiziramo naše zaposlenike kako bi se mogli uhvatiti ukoštac s ovim podacima, analizirati ih i otkriti naučne rezultate, a za to će trebati najmanje godina dana.

Ovaj incident se dogodio nakon serija prijavljenih viđenja NLO-a u Kini. NLO groznica kulminirala je nakon što su studenti u Deqingu snimili leteći objekt, koji je prikazan na nacionalnoj televiziji, a koji je, čini se, svako malo mijenjao oblik.