Zanimljivosti
1

Kineske studentice natjerane na bizarno takmičenje kako bi dobile mjesto u domu

Klix.ba
Kineski Univerzitet Liaocheng organizovao je bizarno takmičenje u slaganju prekrivača, u kojem su studentice morale pokazati da su dovoljno uredne da dobiju sobu u studentskom domu.

Za dobijanje smještaja na Univerzitetu Liaocheng u provinciji Shadong postoji velika konkurencija. Uprava Univerziteta odlučila se na neobičan test kako bi se riješila neurednih studentica.

Blizu dvije stotine studentica imale su 20 minuta da slože prekrivače i dokažu svoju urednost te dobiju jedno od prestižnih mjesta u domu.

"Neki studenti ne obraćaju pažnju na higijenu i dom završi u neredu te smo odlučili malo poraditi na standardima, a ovo je dobar način da se fokusiramo na prioritete i ohrabrimo studente da tretiraju svoje spavaonice sa malo više poštovanja. Uredan dom nije samo bolje mjesto za život, već i bolje mjesto za učenje. Pored toga, takmičenje je zanimljivo i čini boravak u kampusu živopisnijim“, izjavio je glasnogovornik univerziteta.

Kineski studenti poznati su po ekstremnim mjerama koje su spremni da poduzmu. Neki čak i provaljuju u svoje učionice tokom noći kako bi sebi osigurali mjesto za naredno predavanje.