Zanimljivosti
0

Kengur izazvao haos na aerodromskom terminalu u Melbourneu

Klix.ba
Australska policija morala je zatvoriti dio aerodroma u Melbourneu, nakon što je kengur uskočio na aerodromski terminal i iznenadio kupce aerodromske apoteke.

Volonteri organizacije Wildlife Victoria pozvani su da omame i uhvate životinju, koju je, na putu do zgrade aerodroma, udario automobil.

"Cyrus, kako su ga očevici nazvali, bit će prebačen kod veterinara, kako bi se procijenilo njegovo zdravstveno stanje", saopćili su iz organizacije Wildlife Victoria.

Australska komičarka Julia Morris objavila je vijest na Twitteru, nakon čega su ovom društvenom mrežom počele kružiti fotografije kengura na aerodromu.

"Ok, ja sam na aerodromu u Melbourneu, a kengur je upravo uskočio u apoteku", tvitala je Morris. Policija je zatvorila apoteku i pozvala organizaciju Wildlife Victoria, kako bi na siguran način odveli životinju..

Aerodrom se nalazi u blizini šume poznate po velikoj populaciji kengura te, iako je pista osigurana od upada životinja, uposlenici navode kako kenguri povremeno upadaju u zgrade aerodroma.

U januaru je jedan kengur izazvao čitavu policijsku potjeru kroz višespratnu garažu aerodroma, a sličan incident desio se i u oktobru prošle godine.