Zanimljivosti
2

Karikaturista portala Goal.com: Zmajevi mogu do četvrfinala u Brazilu

Piše: J. H.
Karikatura Omara Momanija
Karikatura Omara Momanija
Karikaturista portala Goal.com Omar Momani odlučio je ispuniti obećanje dato svojim bh. fanovima i napraviti karikaturu o uspjehu reprezentacije BiH.

Izabranici Safeta Sušića bit će jedna od 32 nogometne reprezentacije svijeta koje će se naći na Mundijalu naredne godine u Brazilu.

Svi svjetski mediji posljednjih dana pisali su o uspjehu Zmajeva koji će po prvi put vidjeti veliko nogometno takmičenje.

Isto su uradili i na popularnom nogometnom portalu Goal.com čiji je karikaturista Oman Momani odlučio održati obećanje dato njegovim bh. fanovima i napraviti karikaturu koja će simbolizirati odalazak Zmajeva na Mundijal.

U razgovoru za portal Klix.ba, ovaj Jordanac koji živi u Amanu, kaže da mu ovaj put nije bilo lako ispuniti obećanje.

"Karikaturu sam uradio iz dva razloga jer je ovo prvi put da se Bosna plasira na Mundijal i zbog činjenice da imam mnogo fanova u vašoj zemlji. Obećao sam im karikaturu kad se BiH kvalifikuje na Svjetko prvenstvo i ispunio sam obećanje", kaže Momani za naš portal.

Dodaje da je BiH vodila veliku bitku za to prvo mjesto u grupi i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

"BiH ima bolje igrače kao što su Džeko i Pjanić. Mogu daleko dogurati u Brazilu, vjerujem i do četvrtfinala. Mogu biti veliko iznenađenje", dodaje ovaj karikaturista.

Ipak, tvrdi on, glavnu riječ će voditi tri reprezenacije. To su Brazil, Njemačka i Španija dok će svoju šansu u polufinalu tražiti i Holandija.

Ukoliko želite pogledati njegove karikature, možete to uraditi na ovom linku.