Velika Britanija
0

Kalendar s fotografijama pregaženih životinja - hit

Sarajevo-x.com
Kontroverzni kalendar sa fotografijama pregaženih životinja je postao hit u Velikoj Britaniji i odlično se prodaje.

Ovaj kalendar čine fotografije životinja koje su pregažene automobilima. Radi se o vjevericama, ježevima, patkama i drugim životinjama.

Autor kalendara je britanski kurir čije je prezime Baresford. Ime ovog pedesetosmogodišnjaka nije otkriveno. On je putovao širom Velike Britanije i fotografisao životinje koje su pregažene tako da ih je teško i prepoznati.

"Neki ljudi misle da je čudno imati ovakve fotografije i čuvati ih, pa sam ih ja odlučio prodati putem interneta. Prodaja ide odlično. Mislim da je dobro što sam pomakao granice u proizvodnji kalendara koja je do sada bila veoma konzervativna", rekao je Baresford.

Prva slika u kalendaru pokazuje četiri pregažene patke na cesti blizu industrijske zone u Redditchu, a posljednja je ona mrtvog ježa u Buckinghamshireu.

"Putovao sam zemljom i vidio sam dosta mrtvih životinja na cesti. Oduvijek sam želio imati neobičan kalendar i ideja je došla sama po sebi. Sviđa mi se jer se razlikuje od drugih. Britanci vole životinje, čak i mrtve. Kalendar je posvećen svim životinjama za koje je prelazak ceste bio koban", objasnio je Baresford.