Nesvakidašnji potez Britanca
0

Kako bi prestao pušiti odlazi na pusti otok

Sarajevo-x.com
Britanac Geoff Spice, koji trenutno živi u Crnoj Gori, odlučio se za nesvakidašnji potez kako bi nakon 43. godine uspio prestati pušiti. Naime, Spice se odlučio otići na jedan od otoka iz otočne skupine Hebridean i odreći se te navike, jer kako kaže to je jedini način.

Isprobao je mnogo načina kako bi se odrekao cigareta, no nijedan metod nije bio uspješan. Zbog toga se pedesetšestogodišnji Britanac odlučio otići na pusti otok, a društvo će mu praviti samo jedna ovca.

"Na otoku ću provesti mjesec dana i mislim da mi to neće predstavljati problem. Nedostajat će mi supruga i djeca, ali zahvaljujući tehnologiji moći ću biti u neprestanom kontaktu s njima. Jednostavno smatram da je ovo jedini način da prestanem pušiti i moram ovo učiniti", kazao je Spice, prenosi britanski Telegraph.

Na otok će Spice ponijeti gitaru, te jednomjesečni boravak iskoristiti kako bi ne samo prestao pušiti, već i naučio svirati gitaru. Dosadu će 'ubijati' i pomoću iPoda na kojem će se nalaziti 120 knjiga, mobilnog aparata i laptopa, koji se pune na solarnu energiju.

"Na otoku, ma koliko to budem želio, neću moći doći do cigareta. Mjesec dana kampovanja će biti korisno za moje zdravlje i napokon ću se uspjeti 'otarasiti' svog najvećeg poroka", smatra Spice.