Zanimljivosti
0

Kako bi danas izgledali Hitler i Marylin Monroe

Sarajevo-x.com
Da li ste se ikada zapitali kako bi, da su žive, historijske ličnosti poput Marilyn Monroe, Brucea Leeja i Adolfa Hiltera izgledale danas? Nagrađivani fotograf Andrzej Dragan odlučio je napraviti digitalni makeover ovog poznatog trojca, kako bismo saznali kako bi izgledali u starosti.

Marilyn Monroe, rođena kao Norma Jean Baptiste, bila je jedna od najpopularnijih filmskih zvijezda 50-ih i ranih 60-ih godina, a glumila je u flimskim klasicima poput "Diamond Are A Girl's Best Friend" i "Some Like It Hot". Dobitnica je Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu. Bila je poznata po svojim komičarskim vještinama pa je postala jedna od najvećih filmskih zvijezda pedesetih i ranih šezdesetih. Bila je kulturna i modna ikona svog vremena. Umrla je 1962. godine navodno od posljedica predoziranja tabletama. Njena smrt bila je predmet raznih špekulacija i teorija urota.

Adolf Hitler je bio vojni i politički vođa Njemačke u periodu od 1933. godine do 1945. godine. Pokrenuo je Drugi svjetski rat, te je odgovoran za smrt miliona i miliona ljudi, uključujući i šest miliona Jevreja u holokaustu. Hitlerov san - stvoriti vječni Reich, super državu u kojemu bi njemački narod imao apsolutnu vlast - slomljen je 30. aprila 1945., kada je Hitler izvršio samoubistvo u svom bunkeru, ispred nadiruće sovjetske Crvene armije.

Bruce Lee je zarazio svijet s borilačkom vještinom kung fu kroz svoje filmove poput "Enter the Dragon" i "Game of Death". Umro je na vrhuncu svoje karijere, u 32. godini života. I dan danas predstavlja ikonu borilačkih vještina širom svijeta. Iako je od tragične i misteriozne smrti Brucea Leeja prošlo već 35 godina, njegovi filmovi se i danas prikazuju, a on je i dalje ikona popularne kulture, nadahnuće ne samo mnogobrojnim mladima, nego i filmašima, reperima, dizajnerima i dr.