Bolje ikad nego nikad
0

VIDEO / Kada je napunio 100 godina "mlada" pristala da se uda

Sarajevo-x.com
Kada je Amerikanac Forrest Lunsway prije 30 godina pitao svoju dragu Rose Pollard da se uda za njega odgovorila mu je da želi, ali za 30 godina. Tačnije, kada on proslavi 100. rođendan. Tako je i bilo.

Devedesetogodišnja Pollard i njen 100-godišnji partner izgovorili su nedavno sudbonosno "da", u Orange Countyju u Californiji, i tako postali najstariji par koji se vjenčao. Godinama su bili u vezi i spoznavali jedno drugo, čekajući da dođe dan njihovog vjenčanja.

Mnogo toga su prošli skupa. Upoznali su se preko prijatelja i shvatili da odgovaraju jedno drugome. Prije mnogo godina sastavili su spisak stvari koje žele zajedno da učine i do danas su najveći dio toga i uradili, uključujući i to da su prepješačili cijelu obalu Californije i uživali na Aljasci.

Danas im više nije ni bitno da li će negdje otići ili ne. Najvažnije im je da su jedno s drugim.

Nihov savjet za dobru vezu je veoma jednostavan. Tvrde da je neophodno da se par dobro upozna.

"Dajte sebi vremena da se upoznate. Saznajte volite li iste stvari i dijelite li iste vrijednosti", kazala je Rose za The Daily.

Forrest Lunsway istakao je kako ga zdravlje dobro služi i u poznim godinama, iako se nije pridržavao savjeta zdrave prehrane. Dvadeset i sedam godina puši cigarete, a uživa i u čašici vina ili viskija.