Zanimljivosti
19

Kad bi automobili bili supermodeli...

Klix.ba
Viktorija Pashuta, modna fotografkinja iz Los Angelesa, autorica je kreativne fotoserije u kojoj je imala želju pokazati kako bi neke od slavnih marki automobila izgledale kao supermodeli.

Pashuta je autorica serija fotografija "What If Girls Were Internet Browsers" i "What If Guys Were Social Networks", a objavljene su u modnom magazinu Basic.

"Ja sigurno pripadam onom malom procentu ljudi od jedan posto koji ne znaju razliku između BMW-a i Aston Martina. Svaki put kad bi se razgovaralo o autima, bila bih potpuno izgubljena. Iz tog sam razloga odlučila malo istražiti automobile kako bih ih naučila lakše razlikovati. Svi automobili imaju svoj karakter, a ja sam ga željela vizualizirati kroz ljudsku formu, zamislivši da su modeli", pojašnjava fotografkinja.

Kaže kako je dobila dosta kritika od žena koje su smatrale spornim to što se bavi temom "kako bi žene izgledale kao auti" iz razloga što na taj način objektivizira žene te je zbog toga seriji fotografija dala naziv "Kad bi auti bili supermodeli".

U njenoj seriji je mjesto našlo 12 fotografija, 12 različitih vrsta automobila - Mercedes, Ferrari, Hummer, Toyota, Kia, Rolls-Royce, Aston Martin, Volkswagen, Tesla Models i dr.