Billboard osveta
0

Jumbo plakatima otkrila vezu sa Obaminim savjetnikom

Sarajevo-x.com
Billboard postavljen na Broadwayju
U nekoliko velikih američkih gradova osvanuli su veliki jumbo plakati na kojima se nalaze fotografije Charlesa Phillipsa, ekonomskog savjetnika predsjednika SAD-a Baracka Obame i YaVaughnie Wilkins.

Naime, Wilkinsova se odlučila na osvetu, a za to je pronašla više nego originalan način. Platila je nešto više od 240.000 dolara za velike jumbo plakate sa njenim i Phillipsovim slikama, sveteći mu se jer se vratio svojoj supruzi i prekinuo vezu sa njom.

Plakati su veliki kao trospratnica, a iznad slike nekada sretnog para stoji natpis "Ti si moja srodna duša zauvijek". Na dnu plakata je link za web stranicu koja otkriva detalje iz njihove veze koja je trajala punih osam godina.

Na web stranici se mogu vidjeti slike sa njihovih putovanja širom svijeta, intimne poruke i karte sa raznih koncerata, filmova, utakmice i inauguracije predsjednika Obame prošle godine.

Jedan od velikih plakata nalazi se na Broadwayu, u blizini Times Squarea u New Yorku, jednom od najboljih mjesta za reklamu. Još dva su postavljena u New Yorku, jedan u Atlanti i San Francisku gdje Wilkinsova živi, piše Daily Mail.

Njena neoubićajna akcija polučila je željeni efekat. Predsjednik internet giganta Oraclea javno je priznao aferu.

Neki su ovaj potez okarakterisali kao marketinški trik, jer je naredne sedmice Oracle planirao veliki cjelodnevni spektakl.

Prema informacijama iz SAD-a, Phillips se vratio svojoj supruzi, a viđeni su na gala večeri održanoj u novembru prošle godine u Muzeju nacionalne historije u New Yorku.