Zanimljivosti
8

Jon Stewart: Donald Trump je velika beba, on nije kvalificiran za predsjednika

Klix.ba
Nekadašnji američki komičar i voditelj Jon Stewart u ponedjeljak se pojavio u podcastu "The Axe Files" gdje je rekao kako Donald Trump jednostavno ne može biti predsjednik SAD-a.

"Nisam studirao ustavno pravo, ali jednostavno niste kvalificirani ukoliko se ponašate kao velika beba", rekao je Stewart misleći na republikanskog kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

"Nisam ovdje da bi bio politički korektan, on je velika beba! On je utjelovljenje bebinog temperamenta u tijelu odraslog čovjeka", rekao je bivši domaćin emisije The Daily Show.

Stewart se prisjetio i dugog neprijateljstva sa Trumpom kada ga je današnji republikanski kandidat nazvao pravim imenom, odnosno Jonathanom Leibowitzem.

"Tada smo mu odgovorili koristeći Trumpovo pravo ime - Fuckface von Clownstick (prevodite sami, op.a.)", rekao je Stewart.

Trump je trenutno jedini republikanski kandidat i borit će se za mjesto predsjednika SAD-a protiv predstavnika Demokratske partije - Bernija Sandersa ili Hillary Clinton.