Zanimljivosti
2

Je li ovo novi snimak čudovišta iz Loch Nessa?

Klix.ba
Fotograf amater snimio je jezivu fotografiju na obali škotskog jezera Loch Ness, a koja bi mogla da ohrabri pobornike priča o čudovištu koje živi u jezeru.

Fotografiju je snimio David Elder (50) u blizini Fort Augustusa, a prikazuje dugački val izazvan pomjeranjem ispod površine jezera. Elder kaže kako je val izazvao veliki tamni objekt ispod same površine. Uspio je da snimi i video.

"Bili smo na molu i fotografisao sam labuda, kada sam primjetio nešto tamno ispod vodene površine, dugo oko četiri, pet metara, što je izazvalo poveći val. Voda je uokolo bila mirna, a na jezeri nije bilo ničega drugog što bi moglo izazvati valove. Val je nalikovao na one kakve izaziva daska za jedrenje", ispričao je Elder.

Fotografija će sigurno rasplamsati maštu svih onih koji vjeruju u priče o velikom čudovištu iz najvećeg britanskog jezera.

Priče o čudovištu iz Loch Nessa datiraju još iz srednjeg vijeka, a veću pažnju javnosti privukle su 1933., kada je bračni par Spicers ispričao kako su vidjeli veliko stvorenje dugog vrata kako skače u jezero.

Potraga za čudovištem nazvanim Nessie ne prestaje, iako se za većinu snimaka kasnije ispostavilo da su lažni. Svi dosadašnji pokušaji naučnika da pronađu čudovište ili bilo kakav dokaz o njegovom postojanju su propali.