Donio pobjedu školi
5

Je li ovo budući Usain Bolt?

Klix.ba
Nakon uspjeha na Olimpijskim igrama u Londonu ove godine je sprinter Usain Bolt bez dvojbe pokazao da je najbrži čovjek na planeti. Međutim, snimak koji se pojavio na servisu YouTube pokazuje da bi Bolt uskoro mogao imati novog rivala.

Dvanaestogodišnji James Gallaugher je trčao posljednju izmjenu u štafeti 4x100 metara na takmičenju osnovnih škola u Novom Južnom Velsu u Australiji.

Kako je prenio Eurosport, kada mu je predata štafeta, on se nalazio više od 20 metara iza vodećeg dječaka. Međutim, ono što je uslijedilo nakon toga je zaista nevjerovatno.

Dok se njegov rival pripremao za laganu pobjedu, James, koji dolazi iz malenog priobalnog grada Ulladulla, je prebacio u petu brzinu. Odmah po uzimanju štafete, James prelazi na drugo mjesto. Međutim, to mu nije bilo dovoljno. Uprkos velikoj razlici između njega i vodećeg dječaka, James nastavlja trčati punom brzinom. Samo nekoliko metara prije cilja, James prelazi u vodstvo i svojoj školi donosi pobjedu.

Sa vremenom od 11,72 sekunde, James bi osvojio i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1896. godine.

"On je nakaza i to mislim na najbolji mogući način. Ako nastavi napredovati kao do sada, bit će najbolji sprinter na svijetu", rekao je njegov trener.