Bivše republike kao djeca
0

Japanski manga umjetnici nacrtali Josipa Broza Tita kao dadilju

Klix.ba
Josip Broz Tito
Japanski manga umjetnici dali su sebi oduška pa su nacrtali neke diktatore potpuno drugačije, tačnije, predstavili su ih kao žene, s dugom kosom i u suknjama.

Strip pod nazivom "Pretvoreni u žene! Biografije svjetskih diktatora", objavila je izdavačka kuća Ikaros Publications, a na tržištu je od jučer. Nisieda, Takeshi i Miki Nonohara su umjetnici koji potpisuju slike 70-ak diktatora.

Primjera radi, Kim Jong-il je predstavljen kao djevojka koja nosi široke zelene hlače i ima dvije duge pletenice, Benito Mussolini nisi crni sako i kratku suknjicu te izgleda poput školarke, Adolf Hitler nema brkove, ali zato ima paletu s bojama i kist s obzirom na to da je poznato kako je Hitler bio veoma vješt s tim priborom.

Strip također prikazuje i Sadama Huseina, Fidela Castra, Omara al-Bashira i mnoge druge. Nama je naravno najzanimljiviji Josip Broz Tito.

Tito je predstavljen kao dadilja ili kao majka koja brine o djeci. Svako djete koje je nacrtano predstavlja jednu od republika bivše Jugoslavije, odnosno sadašnje države. Tako svako od njih na sebi ima maramu, šal, mašnu ili traku oko glave s motivima zastava sadašnjih država.