Bizarno
0

Japanci napravili igru koja se igra uriniranjem

Sarajevo-x.com
Japanska kompanija "Sega" je proizvela konzolu sa videoigrama namjenjenu toaletu. Videoigre se igraju uriniranjem.

Senzori inovativnog uređaja Toylet mjere brzinu i intenzitet mlaza muškog urina usmjerenog u pisoar. Bizarne konzole koje sadrže četiri mini-igre će biti postavljenje u toalete četiri metroa u Tokiju, objavio je "Daily Mail".

Konzole predstavljaju marketinški trik jer prikazuju reklame prije nego muškarac počne urinirati. Senzor za pritisak u pisoaru mjeri snagu i lokaciju mlaza urina. LCD ekran pokazuje grafički prikaz i bodovima nagrađuje snagu, dužinu i preciznost mlaza urina.

Jedan od izazova za "igrače" je da obrišu grafite sa zida jakim mlazom. Druga igra izračunava samo količinu urina, dok treća, koja se zove "Milk from Nose", zabilježi "rezultat" svih "igrača" i rangira ih po jačini.

Četvrta igra se zove "The North Wind and Her". U ovoj igri igrač pokušava podići suknju žene što jačim mlazom urina koji predstavlja vjetar.

Bizarne konzole će biti postavljene u metroe za nekoliko sedmica. Dizajnirane su da toalete učine zanimljivijim kao i da korisnici toaleta ne "promaše" pisoar. Igračima je omogućeno da svoje rezultate downloaduju na USB stick.