Vjenčanje u petak
0

Izgubljeno ljubavno pismo ujedinilo ih nakon 16 godina

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sudbina je htjela da se jedan Britanac i Španjolka, 16 godina nakon što su se razišli, konačno vjenčaju. Njihova veza je obnovljena pronalaskom ljubavnog pisma koje je bilo zapalo za kamin prije mnogo godina, piše AFP.

Steve Smith i Carmen Ruiz-Perez sada imaju po 42 godine. Prije 17 godina, kada je Carmen bila na razmjeni studenata u Brixhamu, ovaj par se upoznao i zaljubio. Nakon što su godinu proveli zajedno, odlučili su da se zaruče.

Njihova veza je okončana kad se Carmen preselila u Pariz, gdje je otvorila prodavnicu. Nekoliko godina kasnije Steve joj je poslao pismo naslovljeno na dom njene majke u Španiji. Majka ga je ostavila na kamin, ali je ono zapalo i tamo ostalo više od deset godina.

Kad je kuća konačno renovirana, radnici su pronašli kovertu.

"Kad sam dobila pismo, nisam odmah nazvala Stevea jer sam bila veoma nervozna", priča Carmen. "Skoro da ga nisam nikako nazvala. Svaki put bih podizala slušalicu i onda je spuštala. Ipak, znala sam da ga moram pozvati."

Kad su se konačno pomirili, stvari su bile kao da je vrijeme stalo.

"Kad smo se sreli, bilo je kao u filmu. Potrčali smo jedno prema drugom na aerodromu i zagrlili se. Ponovo smo se zaljubili. Prvo smo se tridesetak sekundi gledali u oči, a onda poljubili", kaže Steve. "Drago mi je da je pismo konačno stiglo u prave ruke."

Vjenčanje je zakazano za sljedeći petak.