Zanimljivosti
0

Izabran najljepši buldog

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Buldog Riggs proglašen najljepšim buldogom u jakoj konkurenciji na takmičenju koje se održalo u Iowi. Iako se ne ponaša i ne izgleda kao kralj ljepote, trogodišnji Riggs je pobjednik, a njegov vlasnik se raduje novčanoj nagradi.

Takmičenje "Beautiful Bulldog" održano je u Iowi i održava se jednom godišnje prije tradicionalne trke Drake Relays. Očekuje se da će ovaj događaj privući oko 8.000 atletičara.

Riggs je bio u konkurenciji sa još 50 drugih pasa. Organizatori takmičenja tvrde da se najviše ocijenjivala ličnost pasa, a ne vanjska ljepota.

"Posljednje što možete očekivati od buldoga jeste ljepota. Ovi psi imaju karakter. Imaju poseban izgled... pogledate ih i prepadnete se. No, znate šta? Ovo su najumiljatiji psi na svijetu", rekao je inicijator takmičenja, Dolph Pulliam.

Mnogi su mislili da je Riggsov najveći konkurent Hank, potomak prošlogodišnje pobjednice. Naime, titulu najljepše prošle godine ja ponijela Hannah.

"On je najljepši pas na svijetu. Ima pravi stav i spreman je da se nosi s titulom", rekao je Riggsov vlasnik Cordell Miller.

Riggs je proslavio svoju pobjedu glođući kost i pozirajući fotografima.