Panama
0

Iz jezera izronilo biće nalik Tolkinovom Gollumu

SRNA
Mali grad u Panami Cerro Azul postao je popularan ovih dana, jer svi svjetski mediji pišu o pojavi čudovišta nalik Gollumu - poznatom liku iz Tolkinove trilogije "Gospodar prstenova".

Četvorica dječaka iz gradića Cerro Azul, igrajući se u jednoj od pećina ispod vodopada, naletjeli su na neobično stvorenje, koje ih je prestravilo.

Ovo čudno stvorenje, za čiju pojavu zasad nema racionalnog objašnjenja, navodno je banulo ispred dječaka izlazeći iz pećine sakrivene iza obližnjeg vodopada.

Iako prestravljeni ovim čudovištem i njegovom iznenadnom pojavom, dječaci su u panici posegnuli za kamenjem i njime ga na smrt kamenovali, prenose svjetski mediji.

Kada su se uvjerili da je stvorenje mrtvo pobjegli su kući i čitav događaj ispričali roditeljima , koji im nisu vjerovali, ali kad su i sami došli do obale jezera i vidjeli "Golluma" kako nepomično leži na stijenama, zanijemili su.

Panamski stručnjak iz nacionalne kancelarije za zaštitu životne sredine Melquiades Ramos rekao je lokalnim medijima da će biti  istraženo  porijeklo ovog nepoznatog bića.

Zoolog Jacobo Arauz već je ponudio jedno od mogućih rješenja  za pojavu ovog sluzavog, ćelavog stvorenja,  a to je da je riječ o  mutaciji, i to vjerovatno mutaciji ljenjivca.