Zanimljivosti
5

Instagram se izvinio djevojci čiji su profil izbrisali zbog fotke u kupaćem kostimu

Klix.ba
Najpoznatija svjetska društvena mreža za razmjenu fotografija Instagram se i zvanično izvinila djevojci čiji su profil uklonili nakon objavljivanja "sporne" fotografije.

Samm Newman je ostala šokirana nakon objavljivanja selfieja u kupaćem kostimu, budući da joj je Instagram najprije uklonio sliku, a potom deaktivirao čitav profil, piše Cosmopolitan.

"Jako nam je žao zbog naše greške. Uvijek kada pregledavamo prijavljene sadržaje sa Instagram zajednice, ne možemo uvijek biti upravu, stoga smo pogrešno uklonili njezin profil. Ubrzo nakon što smo toga postali svjesni, ponovo smo ga reaktivirali i vratili nazad sve dosadašnje sadržaje", kazali su iz Instagrama.

Samm je itekako zadovoljna razvojem situacije, budući da nije mogla vjerovati zašto su uklonili njenu fotografiju.

"Profili osoba kao što su Miley Cyrus, Kim Kradashian i Rihanna su profili na kojima možete vidjeti vrlo eksplicitne slike, te intimne, gole dijelove tijela… ti profili bi trebali biti uklonjeni, a ne moj", pojasnila je Samm.

Ova devetnaestogodišnja djevojka je već ranije u izjavama za medije priznala kako je bila žrtva maltretiranja u školi, te joj je upravo njen Instagram profil bio jedino mjesto na kojem se osjećala sigurnom da bude ono što jeste i tako dobije podršku ljudi iz cijelog svijeta.

"Kako je moguće da te neko cenzuriše isključivo iz razloga jer mu se ne sviđa to što vidi? Napravit ću neku promjenu u svijetu, bez obzira na to htio li Instagram vratiti moj profil nazad ili ne", kazala je Samm prije nekoliko dana.

I, izgleda da je uspjela.