15 godina rada
0

Inovator napravio maketu cijelog Pariza

FENA
Ne može se puno reći o ekologu inovatoru Gerardu Brionu osim da je strastven u svom umjetničkom radu. Zapravo je toliko strastven da je 15 godina, upotrebljavajući otpad iz svog kućanstva, malo boje i ljepila, napravio detaljnu repliku Pariza.

Brion je za izradu makete Pariza upotrebljavao bočice hrane za bebe, kartonske kutije, limenke juhe i stare betonske blokove.

Minijaturni Pariz je zapravo replika samog centra Pariza i prostire se na 200 kvadrata. Sadrži kvartove Pariza od La Defensa do Louvrea i Eiffelovog tornja, kako navodi web stranica The Little-Paris.

Građevine u ovom malom Parizu su 130 puta manje nego u stvarnosti i vjerno predočavaju Eiffelov toranj, Slavoluk pobjede i muzej Louvre. Sićušne ulice su pretrpane automobilima, ulične svjetiljke svijetle u mraku, a Louvre u sebi ima prava umjetnička djela.

Maketa se nalazi u vrtu 29-godišnjeg Briona u Vaissacu na jugu Francuske. Postala je prava turistička atrakcija i vjerojatno je da će ubrzo prerasti okvire malenog vrta i početi se širiti.