Očajnički želi sina
0

Indijac se nije kupao ni prao zube 35 godina

Sarajevo-x.com
Indijac Kailash "Kalau" Singh, koji ima sedam kćerki, zadnjih 35 godina nije se kupao niti prao zube u nadi da će napokon dobiti sina.

On, umjesto kupanja i pranja zuba, koristi tzv. 'vatrenu kupku' koja se sastoji od stajanje na jednoj nozi pored vatre, pušenja marihuane i molitve bogu Shivi, izvještava Hindustan Times.

"To je isto kao da koristite vodu prilikom kupanja. 'Vatrena kupka' ubija sve mikrobe i infekcije na tijelu", tvrdi Kalau, koji stanuje u malom selu pored svetog grada Varanasi.

Ovaj 63-godišnji Indijac naljutio je članove svoje porodice kada nije htio da se kupa u svetoj rijeci Ganges, a ritualno kupanje odbio je i prije pet godina kada mu je brat umro.

Kalauov režim 'higijene' također je utjecao na njegov profesionalni život. Prodavnica koju je vodio zatvorila se nakon što su mušterije prestale dolaziti u kupovinu, a on sada ore zemlju u blizini aerodroma u Varanasiju.

Kaže da se zavjetovao da se neće kupati sve dok se ne riješe svi problemi u njegovoj zemlji. "Prekinut ću sa svojim zavjetom tek kada svim problemima ove nacije dođe kraj", kazao je on.

No, njegove komšije iz sela ipak tvrde da postoji drugi razlog zašto on bojkotira kupanje.

"Vidovnjak mu je jednom prilikom rekao da ako se ne bude kupao, bog će ga napokon nagraditi sa muškim djetetom ", kaže jedan njegov komšija.

Indijaca su uglavnom više raduju rođenju sina, kojeg nazivaju hraniteljima porodice, dok se djevojčice smatraju teretom zbog miraza kojeg zahtjeva porodica mladoženje.