Zanimljivosti
22

Indijac ima 39 žena i 127 djece i unuka

Klix.ba
Dok se u Indiji održava posljednji krug lokalnih izbora, jedan čovjek se izdvaja u masi glasača. Ime mu je Zionnghaka Chana i predstavlja glasača kakvog priželjkuje svaki političar.

Ovaj poligamist i vođa sekte ima 39 supruga i 127 djece i unuka. Živi u sjeveroistočnoj saveznoj indijskoj državi Mizoram i onome za ko osvoji njegovo povjerenje može garantovati snažnu podršku svoje ogromne porodice.

"Posljednjih dana nam dolaze brojni političari i traže da glasamo za njih", priznao je 70-godišnji Chana novinaru AFP-a koji je s njim razgovarao u domu Indijca na brdima sela Baktawng.

Ističe da se to dešava svaki put tokom izbora, a da posebno često dolaze političari čije su šanse za prikupljanjem glasova male, pa im je čak i ovih stotinjak veoma značajno.

"Kad glasamo svi popunjavamo listiće sa onim imenom koje izabere vođa. To garantuje više od 160 glasova samo od jedne porodice", kazala je supruga Indijca.

Jedino što ova mnogobrojna porodica želi je vlada posvećena narodu i razvoj zemlje koji bi i njima omogućio prosperitet.