Bračni par iz Turske
630

Htjeli drugo dijete, dobili petorke

Klix.ba
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Turski bračni par iz Yozgata Ibrahim (32) i Ozlem (29) Bulut dobili su petorke, iako su dugo strahovali da uopće neće moći imati drugo dijete. 

Mladi par bio je razočaran nakon neuspješnih pokušaja da dobiju još jedno dijete,  a Ozlem je počela da pije lijekove za umnožavanje jajnih ćelija.   Nedugo zatim, doktori su im saopćili da je Ozlem trudna i da nosi četvorke. No, njihovim iznenađenjima nije bilo kraja. Naime, Ozlem je, na kraju, na svijet donijela petorke.   Ona je u 25 sedmici trudnoće primljena u bonicu u Sivasu, a zbog rizika od prijevremenog poroda prevezena je u bolnicu u Ankari.   Dvije sedmice kasnije  podvrgnuta je operaciji koja je, na zaprepaštenje i samih liječnika, rezultirala rođenjem petorki. Četiri dječaka i jedna djevojčica bili su teški od  800 do 1.000 grama.   "Očekivali smo četvorke, a rođene su petorke. Ukupna težina beba je 3,8 kilograma. U normalnim uvjetima to je prosječna težina jedne bebe. Sve bebe su dobro i zdravo“, izjavio je za agenciju Anadolija dr. Nihal Demirel, koji je dodao da mu je ovo prvi porod petorki u liječničkoj karijeri.   Ibrahim, otac novorođenih Faruka, Yunusa, Davuta, Muhammeda i Zeynebe, kazao je reporterima AA da njegovom uzbuđenju i sreći nema kraja, te da će svoj život posvetiti brizi o svojim mališanima. Mladi bračni par već ima jednog sina.

  Ibrahim radi kao stolar, pa se boji da bi mogao imati materijalnih problema u podizanju brojne djece, ali čvrsto vjeruje u Božiju milost.