Zanimljivosti
0

Homoseksualci su po prirodi špijuni

Sarajevo-x.com
Prošla su vremena kada je homoseksualcima bilo zabranjeno služiti u britanskoj obavještajnoj službi. Dugo vremena njima nije bilo dozvoljeno da pristupe toj organizaciji pod predpostavkom da se takve ljude može lako ucjenjivati.

Suprotno takvom mišljenju, britanska obavještajna služba MI5 naglo je promijenila mišljenje i sada je u potrazi za homoseksualcima koji žele ostvariti karijeru u obavještajnoj agenciji.

Muškarci homoseksualci zapravo imaju prednost nad heteroseksualcima na terenu, ističe Ben Summerskill, direktor grupe za prava homoseksualaca Stonewall. "Ukoliko ste čitav život živjeli kao dio manjinske zajednice, vjerovatno ćete se lakše uklopiti u novu sredinu i biti neprimjetni. Imate posebnu vještinu koja je korisna", objasnio je Summerskill.

Od Summerskilla prije nekoliko mjeseci britanska obavještajna služba MI5 zatražila je pomoć u regrutovanju novih homoseksualnih agenata, piše magazin The Times. Ta agencija uvjerila ga je da je promijenila mišljenje o homoseksualcima kao uposlenicima obavještajne službe.