'Tough Guy Challenge'
0

Hod po vatri i plivanje u blatu samo za najhrabrije

Sarajevo-x.com
Takmičari iz 28 svjetskih zemalja okupili su se u nedjelju u engleskom gradu Wolverhamptonu da bi učestvovali u tradicionalnom natjecanju 'Tough Guy Challenge', piše Daily Mail.

'Tough Guy Challenge' je tradicionalno natjecanje u izdržljivosti i hrabrosti u kojem takmičari između ostalog moraju hodati kroz vatru, roniti u blatu, te savladati još niz prepreka.

Takmičenje se održava već 23 godine zaredom, a 2006. američki sportski kanal ESPN je uživo prenosio događaj. Takmičiti se mogu pojedinci kao i grupe, te i žene i muškarci, mada su pripadnici jačeg spola mnogo češći učesnici natjecanja.

Svi takmičari prije početka izazova moraju potpisati dokument koji upozorava na opasne i potencijalno smrtonosne posljedice natjecanja, jer prijelomi kostiju, posjekotine i opekotine nisu rijetkost.

Takmičenje se sastoji od utrke od 10 kilometara na kojoj takmičari nailaze na 21 prepreku koju treba uspješno savladati na putu do cilja.

'Za ovaj izazov morate biti lišeni svakog straha i biti u fizičkoj i mentalnoj formi da bi pobijedili i preživjeli', stoji na oficijelnom websiteu takmičenja.

Događaj je održan na farmi South Perton u Wolverhamptonu, dodaje Daily Mail.