Pokrenuta kampanja
0

Heavy metal kao vjera u Velikoj Britaniji?

Sarajevo-x.com
Obožavatelji heavy metala pokrenuli su kampanju s ciljem da se heavy metal prizna kao vjera. Naime, oni svoju novu religiju žele i zvanično registrovati kako bi se na sljedećem popisu stanovništva u Velikoj Britaniji mogli tako i izjasniti.

Slična kampanja bila je pokrenuta i na posljednjem popisu stanovništva u Velikoj Britaniji kada se čak 390.000 osoba izjasnilo kao Jedi, po liku iz filma 'Star Wars'.

Kampanju je pokrenuo časopis 'Metal Hammer' još prošle sedmice i do sada na Facebook grupi ima preko 10.000 sljedbenika, objavio je Daily Telegraph.

Kampanju je podržao i frontmen heavy metal grupe Saxon, Biff Byford, koji je istakao kako će, ukoliko se kampanja pokaže uspješnom, postati 'metal ambasador mira'.

Heavy metal je postao jako popularan i to još prije 40 godina kada je grupa 'Black Sabbath' objavila svoj prvi album.

"Kao i sve ostale dobre ideje i ova je nadošla tokom neobaveznog razgovora u baru. Kolijevka heavy metala je u Velikoj Britaniji i taj žanr muzike je veoma popularan. Ako je Jedi mogao proći zašto ne bismo i mi?", kazao je urednik magazina Alexander Milas dodajući kako je jedini uvijet, ukoliko neko želi da se izjasni kao heavy metalac, slušanje te muzike glasnije nego svi ostali.