Zgrožen mučenjem
0

VIDEO / Harry Redknapp želi usvojiti rusku leteću magaricu

Totalsport
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Trener nogometaša Tottenhama Harry Redknapp (63), očigledni ljubitelj životinja, zgrozio se kad je na televiziji vidio Rusa kako svoju magaricu Anapku podiže u zrak parasailingom.

Reagirao je odmah nazvavši Vladin Odjel za okoliš, hranu i ruralni razvoj, te započeo proces prebacivanja životinje iz Rusije u Englesku o svom trošku

Prethodno 17-godišnju Anapku, naravno, mora otkupiti od njenog bešćutnog i nerazumnog vlasnika Vasilija Gorobeca, koji je cijeli događaj snimio navukavši na sebe bijes lokalnih i međunarodnih udruga za zaštitu životinja. Zbog zlostavljanja životinje sada mu prijeti dvogodišnja zatvorska kazna.

"Rado ću joj naći utočište u Engleskoj gdje će nastaviti živjeti sretno i ugodno", rekao je Redknapp nakon što je na televiziji vidio Rusa kako na crnomorskoj plaži kod Golubickaje, s padobranom pričvršćenim ispod tijela nesretne životinje, gliserom podiže Anapku u vis na 50 metara visine. Mučenje je trajalo punih pola sata.

"Pozlilo mi je kad sam vidio gada šta radi. Da je do mene, strpao bih tog idiota u zatvor. Ako čovjeka tjeraš na nešto protiv njegove volje, budeš uhapšen i ideš na sud. Životinje zaslužuju jednaku zaštitu. Čitam sve vrijeme o jadnim stvorenjima koje zlostavljaju, udaraju, koriste u ilegalnim sportovima... Zlo mi je od toga. Kako tužno?!"

"Magarci, konji, lisice, ptice... sve su mi životinje drage. Sa strašću se uvijek pokušavam boriti da se prema njima ljudi ponašaju dobro. Pokušavam osnovati vlastito utočište za životinje blizu mjesta gdje živim, u Hampshireu. Prijatelj i ja trudimo se pronaći adekvatan prostor za to. Nadamo se da ćemo bar nekolicini životinja-sretnica omogućiti ugodan dom."

Iz The Suna nisu propustili bocnuti Engleza da mu "slučaj Anapka" nije bio prvo potpisivanje magarca u životu: "Znao sam da ćete se našaliti na moj račun. Šalu na stranu, mislim da svaki čovjek ima moralnu dužnost pobrinuti se za izmučene životinje kao što je Anapka."