Pogrešan klik
0

Hamburg: 1.500 FB korisnika napravilo haos na zabavi

Sarajevo-x.com
Samo jedan pogrešan klik na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebook može vas skupo koštati. Na vlastitoj koži je to iskusila 16-godišnjakinja iz Hamburga koja je putem te društvene mrežće pozivala prijatelje na rođendansku proslavu, ali greškom događaj označila javnim, umjesto privatnim. Na zabavi se pojavilo 1.500 ljudi.

Djevojka je na svom profilu najavila proslavu svog 16 rođendana, a događaju je prisustvo potvrdilo 15.000 ljudi. Pojavilo se oko 1.500, te je policija morala intervenisati.

Blizu 100 policajaca intervenisalo je na partyju, a privedeno je šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira i oštećivanja tuđe imovine. Nakon saslušanja su pušteni.

"Nažalost, djevojka je zaboravila da označi proslavu kao privatni događaj", kazao je glasnogovornik policije Mirko Streiber za agenciju DPA.

Dodao je da je nekoliko desetina osoba povrijeđeno nakon što su stali na komadiće razbijenog stakla.

Kako su istakli u policiji, zbog zabave cijela ulica je bila zatvorena. Mladići i djevojke zabavljali su se po ulici, na krovovima garaža, te je smeća bilo na sve strane.

"Prije nego se objavi neki događaj ljudi se prvo trebaju upoznati s korisničkim uslovima na Facebooku i opcijama i mogućnostima", dodao je Streiber.