Najšokantniji zahtjevi
0

Gosti u hotelima traže tarantule, releje, srne...

Sarajevo-x.com
Hotel Ritz-Carlton u Cancunu
Hotel Ritz-Carlton u Cancunu
Kako u luksuzne hotele dolazi isključivo elita, tako su i njihovi prohtjevi neuobičajeni, jer je većina njih ubijeđena da novcem mogu kupiti sve. Pa iako uposlenici vrhunskih hotela tvrde da su odlučni ispuniti svaku želju svojih gostiju, nisu se libili otkriti kako pojedini imaju "vanzemaljske" želje, piše magazin Forbes.

Neimenovana pop zvijezda koja je jednom prilikom odsjela u hotelu Le Saint-Sulpice u Montealu poželjela je da je svakog jutra za doručak dočeka nepasterizovano mlijeko, dakle ono koje je došlo direktno iz kravljeg vimena. Bio je to dio striktne dijetalne prehrane kojoj se podvrgnula.

Zbog toga su uposlenici hotela usred noći morali ići na farmu udaljenu nekoliko sati vožnje, a sve to kako bi se na vrijeme vratili da za doručak serviraju mlijeko po želji gosta.

U hotel Ritz-Carlton u Cancunu prije nekoliko godina izuzetno bogati gost poželio je da na plaži ispred hotela u privatnosti gleda film. Ipak, nije mu se svidjelo da mu pritom "smeta" pijesak, te je zatražio da ga nečim prekriju.

Nekoliko uposlenika odmah se zaputilo u Mexico City da kupe adekvatne tepihe koje su pažljivo prostrli po plaži.

Bez obzira na posvećenost gostima, nekim zahtjevima ipak ne bude udovoljeno. Tako je jedan od gostiju u odmaralištu Sagamore u državi New York tražio od uposlenika na recepciji da "odmah pošalje inžinjera u njegovu sobu kako bi kamin na gas zamijenio onim na drvo. Drugi gost u kompleksu u viktorijanskom stilu je zbog slabog signala na mobilnom aparatu tražio da se odmah u blizini postavi relej za mobilnu telefoniju.

U hotelu Adlon Kempiniski u Berlinu porodica koja je tu stigla iz Hanovera otkrila je da su kod kuće zaboravili plišanog zeca - igračku svoje četverogodišnje kćerke. Kako ona nije mogla zaspati bez zeke, hotel je angažovao tim koji se zaputio na petosatnu vožnju do doma ove porodice.

Drugom prilikom jednog gosta morali su voditi u Pariz da supruzi za rođendan kupi torbu kakve nema nigdje u Njemačkoj.

U londonski hotel Brown's jednom je stigla molba da za jednog od gostiju kupe kuću sa kompletnim namještajem koja će mu se svidjeti.

Jedan putik sa Bliskog istoka tražio je od hotelskih uposlenika da mu pošalju 21 živu srnu u Kuvajt, što je trebao biti poklon za 21. rođendan njegove kćerke.

Gost hotela Plaza u New York Cityju tražio je žive tarantule koje će ponijeti sa sobom i uživati u njihovom prženju na roštilju.