Najbolji bh. kuhar
0

Goraždanin Hamed Turkušić pravi "Podravkinu" paštetu

SRNA
Jedan od najboljih kuhara u BiH Hamed Turkušić iz Goražda učestvovaće u pravljenju nove paštete prehrambene industrije "Podravka" iz Koprivnice, koja bi na tržištu trebalo da se nađe na proljeće.

Na prijedlog Udruženja kuhara BiH, Turkušić, vlasnik goraždanskog restorana "Kazablanka" i dobitnik Zlatne ugostiteljske krune, biće dio tima koji će pripremati novu "Podravkinu" paštetu, koja bi ukusom trebalo da parira poznatoj "Argeti".

"Biće važno odrediti osnovu od koje će se proizvoditi pašteta. Postoje tri opcije za baze - pileća jetrica, pileće meso ili junetina. Kada izaberemo osnovne materijale, prilikom izrade nastojaćemo da stvorime savršen ukusu da bi pašteta bila slična originalu 'argete', koja je neprikosnovena na našem tržištu", rekao je Turkušić.

Kreiranje novog brenda koprivničkog prehrambenog giganta, koji broji oko 6000 zaposlenih, već je počelo.