Zanimljivosti
15

Fotograf iskoristio vlastite kćerke za snimanje jezivih fotografija

Klix.ba
Američki fotograf Joshua Hoffine svojom novom kolekcijom fotografija prolazi kroz klasične dječije strahove, a u tome su mu pomogle njegove vlastite kćerke, kao modeli.

Nakon što se naslušaju strašnih priča o stvorenjima koja iskaču iz noći, maštovita djeca počinju dosađivati svojim roditeljima pričama o čudovištima ispod kreveta, siluetama na prozoru... Sve te dječije strahove i klišee iz horor filmova Hoffine je objedinio u svojoj kolekciji, u kojoj istražuje prirodu strašnih priča.

Hoffine je inspiraciju za kolekciju dobio čitajući priče pred spavanje svojim kćerkama. Dvije od četiri njegove kćerke se pojavljuju na fotografijama. Tvrdi da se prije svega toga morao dobro uvjeriti da se nisu uplašile scenografije.

Najveći problem imao je sa fotografijom djeteta koje je vuk natjerao u ćošak. "Za tu fotografiju dobio sam dosta 'hejterskih mailova'. Prešla je prag tolerancije mnogih ljudi, budući da se vuk obično posmatra kao seksualni predator", rekao je Hoffine za Observer.

Hoffine je veliki fan horora i smatra da je to mnogo više od obične zabave. "Vjerujem da se horor priče, u konačnici, bave neizbježnosti i slučajnosti smrti te implikacijama da nema sigurnosti za postojanje. Horror nam govori kako su naša uvjerenja u sigurnost sumanuta i da su čudovišta svuda oko nas", napisao je Hoffine na svojoj web-stranici.