Zanimljivosti
4

Emotivni povratak u šumu muškarca koji je 41 godinu živio u vijetnamskoj džungli

Klix.ba
(Foto: Alvaro Cerezo)
Stvarni Tarzan koji je živio u divljini u Vijetnamu više od 40 godina, vratio se kući. Ho Van Lang (44) i njegov otac Ho Van Thanh (85) živjeli su u šumi u Tay Tra distriktu.

Pobjegli su iz svog doma zbog rata i smjestili se u šumi gdje su naučili loviti, napravili sklonište i braniti se. Pronađeni su 2013. godine i od tada su počeli živjeti novim životom u kojem se adaptiraju na novu-staru okolinu. Žive u maloj kući u blizini šume.

Nedavno su se vratilu šumu sa fotografom Alvarom Cerezom i podijelili svoju priču sa svijetom.

"Lang je bio veoma uzbuđen što se vraća. Kada smo stigli on je dugi gledao u daljinu i šutio", kazao je fotograf.

Ho Van Thanh je nekada živio normalnim životom sa svojom porodicom u vrijeme Vijetnamskog rata. Ali jednog dana ostao je sam sa sinom kada su mu žena i druga dva sina poginula u eksploziji. Uzeo je svog dvogodišnjeg sina i pobjegao u džunglu te naredne četiri decenije nije imao kontakta s ljudima. Preživjeli su zahvaljujući voću i tropskim biljkama, te kukuruzu koji su sadili.

Odjeću su pravili od lišća i drveća, a živjeli su u drvenoj kolibi koja je bila odignuta pet metara od tla. Pronašli su ih turisti i lovci koji su shvatili da oni već dugo nisu imali kontakta sa civilizacijom. Došla je policija koja im je pomogla.

Sada se trude vratiti normalnom životu, ali i dalje sa žalom gledaju u šumu.