Goražde
0

Emir i Rambo posadili "drvo prijateljstva"

Sarajevo-x.com
Dan nakon veoma uspješnog nastupa Ramba Amadeusa na otvaranju 11. Festivala prijateljstva u Goraždu, dva prijatelja, Antonije Pušić, allias Rambo Amadeus i Emir Bukovica, lider rock grupe “Emir & Frozen Camels” napravili su jedan neobičan, ali hvale vrijedan potez.

Po sopstvenoj želji, ova dvojica dugogodišnjih prijatelja, zasadili su prvo “drvo prijateljstva” u centralnom parku u Omladinskoj ulici u Goraždu. Po njihovim riječima ovo drvo prijateljstva će sigurno nadživjeti njih, njihove pjesme i njihove albume, ali će sigurno podsjećati na ovo dugogodišnje prijateljstvo.

Ovim potezom Rambo i Emir su na pravi način podržali ideju koju Festival prijateljstva u Goraždu propagira već 11 godina.

Na muzičkom planu Rambo Amadeus i Emir također nastavljaju davno započetu saradnju. Rambo je naime jedan od producenata novog albuma grupe “Emir & Frozen Camels”, koji je upravo snimljen na Floridi i čiji izlazak na tržište se očekuje najesen.

Potvrđena je i informacija da će Emir Bukovica biti specijalni gost Lennyja Kravitza ne njegovom koncertu u Zadru 6. augusta.