Djevojčica odlazi "u penziju"
1

VIDEO / Eden Wood do šeste godine 300 puta bila misica

Sarajevo-x.com
Eden Wood
Eden Wood
Eden Wood, šestogodišnja djevojčica iz Kalifornije, je 300 puta pobijedila na takmičenjima ljepote širom SAD-a, a sada će se konačno "penzionisati".

Wood je učestvovala u programu takmičenja za najljepše djevojčice pod nazivom "Djeca i tiare". Ovakva takmičenja su izazvala brojne kontroverze tokom proteklih godina, a oni koji su zagovarali to da djece na tebaju biti izložena ovakvim takmičenjima smatraju da nije primjereno isticati fizičku ljepotu kod djevojčica u toj životnoj dobi, te ih podvrgavati tonama šminke, lažnim noktima, perikama, kontaktnim lećama, pa čak i botoxu.

No, Eden je sada spremna da krene dalje. Prema riječima njene majke Micki Wood, Eden se više neće pojavljivati na takmičenjima ljepote ili bar neće više učestvovati u takmičenju "Djeca i tiare". Ali, neće ni "gubiti vrijeme" na vožnju biciklom ili igranje barbikama kao sva normalna djeca u tim godinama.

Edenina majka misli kako su ova takmičenja bila samo podloga za dugu i prosperitetnu karijeru šestogodišnjakinje.

"Mislim da ona ide stopama nekih velikih ljudi, koji su isto tako krenuli od takmičenja ljepote, kao što je Oprah Winfrey", rekla je Micki. Međutim, valja napomenuti da je Oprah imala 18 godina kada je postala "Miss Black Tennessee".

Majka ove djevojčice tvrdi da joj je na prvom mjestu sreća njene kćerke, te da će je nagovarati na ovakve stvari dok god ona sama to bude htjela.

"Ako to dovede do toga da postane poput Miley Cyrus ili Selene Gomez, to će biti super. Ako se to i ne dogodi, također će sve biti dobro", kaže Micki Wood.

Ali, uprkos tome što ovako govori, Micki možda nije sasvim svjesna da vrši pritisak na svoju kćerku. Ona misli da nema ništa loše u tome ako će na ovaj način isposlovati neki ugovor u Hollywoodu za nju, učešće u nekom Disneyjevom programu ili nešto slično.

"To je američki san. To je njena sudbina", uporna je majka.