Bila u depresiji
163

Državna službenica imala seks s kolegom pa dobila odštetu zbog povrede na radu

Klix.ba
Australski sud presudio je u korist državljanke te zemlje i zaposlenice u tamošnjoj vladi na kraju petogodišnje pravne bitke. Kako pišu australski mediji, državna službenica je imala seks s kolegom tokom službenog putovanja u jednom motelu, usljed čega se povrijedila, a potom tražila odštetu zbog povrede na radu.

Ova državna službenica je završila u bolnici 2007. godine nakon što se povrijedila tokom seksa s kolegom u motelu u gradu Nowra, 160 kilometara od Sydneyja. Tokom seksa u motelu sa kreveta je pao komad lampe te je udario u lice, povrijedivši joj nos i usta. Službenica je kasnije navodno bila i u depresiji, pa nije mogla nastaviti raditi.

Vladina osiguravajuća kuća Comcare je u početku prvo prihvatila njen zahtjev za nadoknadu zbog pretrpljene "fizičke i psihičke štete", a potom su sproveli detaljniju istragu i odbacili njena potraživanja.

Prvo se sud složio sa osiguravajućom kućom, navodeći da se to ne može smatrati povredom na radu, jer vlada nije poticala njene seksualne aktivnosti. Sud je također naveo kako seks ne spada u "uobičajene aktivnosti tokom noćenja na službenom putu", kao što su to tuširanje, spavanje i slično.

Nakon toga, službenica se obratila Federalnom sudu koji je ipak presudio u njenu korist. Australski mediji ne navode koliku odštetu će službenica dobiti.