Očajni roditelji
0

Držali bebu u mrtvačnici 21 godinu

Sarajevo-x.com
Četveromjesečna beba Christopher Blum zamrznut je u mrtvačnici čak 21 godinu, jer njegovi roditelji Steve i Mathilde još sumnjaju u uzrok njegove smrti 1987. godine.

Naime, nesretni roditelji nikada nisu dozvolili da njihov sin bude pokopan, jer godinama sumnjaju da je četveromjesečni dječak ustvari umro od posljedica trostruke vakcine, koju je primio samo nekoliko sati prije smrti, a ne od tzv. sindroma iznenadne smrti novorođenčadi, kako je naveo patolog.

Čitav slučaj možda bi ostao skriven od javnosti još mnogo godina da Vijeće Enfielda u sjevernom Londonu nije naredilo pokop nesretne bebe za 26. septembar 2008. godine. Odluka Vijeća izazvala je nalet bijesa i nevjerice kod roditelja male bebe koji su šokirani odlukom bez njihovog pristanka.

"Moja porodica neće ni na bilo koji način učestvovati u ovom neuobičajenom pokopu Christophera. Ovo je prisilni pokop i jedna velika sramota. Na pokopu neće biti rođaka, cvijeća ili bilo čega drugog što bi se moglo protumačiti kao da se mi slažemo sa odlukom Vijeća", ispričao je Christopherov otac Steve Blum, a prenose britanski mediji u četvrtak.

S druge strane glasnogovornik Vijeća koje je naredilo pokop objasnio je kako se svi iz Vijeća nadaju da će sada konačno mali Christopher moći počivati u miru, te da zaslužuje da bude pokopan sa poštovanjem.

Steve i Mathilda su tokom više od dvije decenije bili i ostali uvjereni da je njihov sin umro od posljedica trostruke vakcine, te je njihovo uvjerenje dovelo do duge i iscrpljujuće bitke po sudovima. Zbog navedenih uvjerenja tijelo malog Christophera je, od njegove smrti 22. juna 1987. godine, bilo zaleđeno u mrtvačnici Hornsey Court.