Sve za novac
0

Dosadno vam je? Neka vas kidnapuju!

Sarajevo-x.com
Svi Francuzi željni uzbuđenja, kojima je dosadilo penjanje po stijenama i drugi ekstremni sportovi, imaju priliku probati nešto sasvim novo - iskustvo kidnapovanja.

Kontroverzni novi način testiranja svojih granica možete probati za oko 1.000 eura, a kompanija koja to nudi zove se Ultime Réalité iz Besançon na istoku Francuske.

Za ove novce možete dobiti "osnovni paket" kidnapovanja koje provode stranci, strpaju vas u automobil i drže u tamnoj ćeliji nekoliko sati.

Ako želite još uzbuđenja, tu je i helikopterska i potjera brodom, te zarobljavanje na duži period, zavisno od toga koliko ste voljni platiti.

"Proći ćete kroz pravu senzaciju nasilja, terora i stvarnog straha, odnosno psihološkog šoka koji nećete tako lako zaboraviti", obećavaju iz ove kompanije.

Potencijalnim klijentima detaljno je na njihovoj web stranici objašnjen cijeli postupak kidnapovanja, te im se nudi prilika da sami biraju scenario. Nakon toga potpisuju ugovor i čekaju, ne znajući kada će se sve to dogoditi.

"Pratimo vas nekoliko godina, a kad bude odgovarajući trenutak, na ulici ili negdje drugo, kidnapujemo vas", stoji u ugovoru.

Idejni tvorac svega ovoga je 28-godišnji Georges Cexus, čija je kompanija u januaru ove godine predstavila svoju ponudu, piše Telegraph. Sada imaju u prosjeku po dvije narudžbe dnevno, a uglavnom je riječ o poslovnim ljudima na visokim pozicijama.

Prema Crexusovim riječima, pri ovim avanturama niko ne biva fizički povrijeđen, odnosno to je potpuno kontrolisano iskustvo.