"Stručnjak" na sudu
0

Doktor pacijentici propisao "dobar seks"

Sarajevo-x.com
Dr. Rajinder Aggarwal
Dr. Rajinder Aggarwal
Ljekar opšte prakse pacijentici koja pati od napada panike savjetovao je da se "dobro poseksa", čulo se na sudu gdje je protiv Rajindera Aggarwala podignuta optužnica zbog nepotrebnog intimnog ispitivanja.

Ipak, nije to jedina zamjerka koju pacijentice imaju. Među tačkama zbog kojih mu se sudi nalaze se i hvatanje za stražnjicu i ispitivanje o omiljenim pozama u seksu.

Jedna od kolegica 54-godišnjeg doktora također se žalila da ju je ovaj "stručnjak" ohrabrivao da posjećuje zabave prije nego ju je upitao koliko često ima odnose.

Četiri žene između 26 i 53 godine prijavile su Aggarwala sudu u Basildonu u Velikoj Britaniji, navodeći prigovore pregledima koje je ovaj doktor izvodio od decembra 2006. do januara 2007. godine, piše Daily Mail.

Doktor indijskog porijekla radio je kao zamjena u bolnicama u istočnom Londonu i Essexu.

Tužilac Anthony Abell iznio je na sudu šta se to dešavalo prilikom ljekarskog ispitivanja koje je on vršio.

"Rekao joj je da je privlačna žena. Pitao je kad je i s kim imala posljednji seksualni odnos. Rekao joj je da izgleda kao milion dolara i onda je posavjetovao: 'Znaš li šta bi ti prijalo? Trebala bi izaći, obojiti grad u crveno i dobro se poseksati'," prenio je tužilac i dodao kako je doktor zatim na papirić napisao svoj broj telefona i dao ga pacijentici pozvavši je na večeru.

Kad je jedna od pacijentica, inače studentica iz Švedske, došla na pregled Aggarwal joj je svukao čarape i počeo je dodirivati ispod stomaka.

"Pritom je svojim genitalijama pritiskao njenu desnu ruku. Mogla je primijetiti da je doživio erekciju. Rekao joj je da ustane i okrene se. Kad je to učinila, udario je po stražnjici toliko jako da ju je zaboljelo i pri čemu je pošla pasti", ispričao je svjedočenja pacijentica Abell.

Nakon pregleda pluća 55-godišnjoj pacijentici koja je strahovala od raka doktor je rekao da skine određene dijelove odjeće i legne na stol za pregled.

"Dirao mi je stomak. Pitao me koliko dugo sam u braku i jesam li i dalje seksualno aktivna. Niko me to nikad prije nije upitao. Bilo mi je čudno što me to pita kad sam došla s bolovima na drugom mjestu", izjavila je jedna od pacijentica kojoj je doktor rekao da se okrene licem prema zidu.

"Prišao je iza mene i udario me pozadi. Rekla sam: 'Aj, zbog čega to?'," kaže ova gospođa.

Ipak, na doktora se nisu žalili samo pacijenti, već i njegove radne kolegice. Jedna od njih je ispričala kako ju je ispitivao o tome koliko često i u kojim pozama ima seksualne odnose. Savjetovao je da bi trebala to raditi.

U martu 2008. on je uhapšen i priznao je da je jednoj pacijentici dao svoj broj telefona i pozvao je na sastanak.

"Postoje određene sličnosti između načina na koji je seksualno dodirivao ove tri pacijentice koje se međusobno nisu poznavale", objasnio je tužilac.

Suđenje doktoru Aggarwalu je nastavljeno.