Zanimljivosti
0

Doktor koji je porađao trudnice zaražen HIV-om

Sarajevo-x.com
Nekoliko stotina majki pozvane su na testiranje krvi nakon što je potvrđeno da je liječnik koji ih je porodio bio zaražen virusom HIV-a.

Ženama koje su rodile carskim rezom u dvije bolnice u Essexu, poslano je pismo kojim ih iz bolnice mole da što prije obave testiranje na HIV.

"Veoma sam zabrinuta, Ne mogu spavati, jesti. Znam koji su rizici, ali zabrinuta sam zbog svog sina. To me i ljuti, jer ne razumijem da im je trebalo 15 mjeseci da nas obavijeste", kazala je Angelique Millington.

Pisma su poslana pacijenticama u dvije bolnice, jer je spomenuti liječnik u razdoblju od 2006. i 2007. tamo radio. No u bolnici tvrde kako liječnik više neće biti u doticaju s pacijentima.

"Žao nam je što su neki naši pacijenti mogli biti izloženi riziku zaraze HIV-om. Ipak moram naglasiti da je prijenos virusa na ovaj način rijedak. Naš je zaposlenik trenutačno na medicinskoj skrbi i nije uključen u posao koji bi mogao biti rizičan za pacijente", rekao je Stephen Morgan, ravnatelj bolnice Basildon Trust.

Sličan se slučaj u Essexu dogodio i 2005. godine, kada je čak 5 tisuća pacijenata jednog stomatologa bilo pozvano na testiranje, nakon što se saznalo da je zaražen virusom HIV-a.