Blizu tri miliona klikova
0

Djevojčica u oklopu Iron Mana senzacija na YouTubeu

Sarajevo-x.com
Video bebe odjevene kao Iron Man postao je senzacija na internetu nakon što je otac djevojčice postavio klip na YouTube. Spot Iron Baby, u kojem se mala Margaret preobražava u superheroja s oklopom, pregledan je dosad skoro 2,8 miliona puta na YouTubeu.

Kratku parodiju režirao je Margaretin otac Patrick Boivin, koji je samouki reditelj i bivši kreator komičnih stripova iz Montreala, Kanada.

3-D umjetnik Jocelyn Strob Simard uradio je specijalne efekte za film, uključujući i izradu kostima Iron Mana, piše Toronto Star.

Film koji su napravili očito je imao odjeka ne samo na internetu, Patrick Boivin ističe da je već imao ponude holivudskih producenata.

Klip počinje tako što malu Margaret oblače u oklopni kostim Iron, nakon čega ona leti i bori se protiv igračaka zečeva koje uništava laserskim zrakama ispaljenim s dlana svoje ruke. Film skoro da nije imao troškova, a trebalo je dva mjeseca da bude završen. Uprkos veselom tonu u kojem je napravljen, Boivin i Simard su očito željeli promovisati sebe.

"Pokazali smo šta možemo učiniti za firme koje su zainteresovane za saradnju. To je uspjeh za mene", rekao je Boivin.

I dok se čini da je Margaret zaista uživala u glavnoj ulozi, njen otac smatra da bi mogao napraviti još nekoliko filmova sa svojom kćerkom.

"Da, prilično sam siguran da će ovakvih snimaka biti još", rekao je Boivin.