Ljigavo takmičenje
0

Djevojčica pustila 25 puževa na lice

Sarajevo-x.com
Za utvrđivanje pobjednika u ovom nadasve neobičnom takmičenju neće biti potreban usporeni snimak. Školarka Tiana Walton ušla je u Guinessovu knjigu rekorda držeći najveći broj puževa na svom licu. U jednom trenutku čak 25 ovih ljigavih životinja klizilo je po njenim očima, ustima i nosu.

Devetogodišnja Britanka izgledala je prilično hrabro, a ovim potezom srušila je rekord koji je držao Australac Liam Kenny sa 15 puževa. Tianin prethodni rekord bio je devet.

U pravilima ovog takmičenja stoji da učesnik ima tačno jednu minutu da poreda što više puževa na svoje lice, prije nego podigne glavu i ostane tako deset sekundi.

Pobjednica iz Cheshirea za Daily Mail kaže da nije gadljiva.

"Opuštajuće je iako je pomalo hladno," priča ona. "Prilično su smrdljivi i možeš vidjeti njihove velike oči kako te gledaju. Mislim da će moji prijatelji iz škole reći 'bljak'."

Lokalni veterinar Ken Robinson prisustvovao je događaju i vodio računa da nijedan puž ne bude povrijeđen.

Tiana je istakla da je njena ambicija da postane olimpijska gimnastičarka, a ovo nije prvi slučaj da se neko iz njene porodice pojavi u Knjizi rekorda. Njena je majka, naime, 1980. godine uzgojila najveći limun na svijetu i tako dobila svoje mjesto u historiji.