Izbjegla sigurnu smrt
0

Djevojčica iskočila iz auta koje se kretalo ka provaliji

Sarajevo-x.com
Jedanaestogodišnja djevojčica Paige Dean je iskočila iz auta, koje se kretalo prema rubu litice, dok je njen djed to sve bespomoćno posmatrao.

Pokušala je upravljati vozilom i zakočiti, ali kako se brzina već značajno razvila, ona je iskočila iz auta šrije nego je krenuo padati u provaliju.

Ova drama se odigrala u blizini kampa u Benllechu u Angleseyu u nedjelju popodne, kad je Paige sjela na mjesto vozača u parkiranom automobilu Citroen C4, koji je pripadao njenom djedu.

"Slušala sam muziku sa svog mobilnog telefona kad mi je ispao. Kako sam se sagnula da ga podignem, slučajno sam otpustila ručnu kočnicu", rekla je djevojčica. "Auto je krenuo prema litici i ja sam bila prestravljena. Samo sam pomislila da moram izaći iz njega. Vikala sam: 'Pomozi mi, djede.'"

Paige je uspjela zaobići jedan šator, ali je prešla preko druga dva, u kojima nasreću nikoga nije bilo.

"Na kraju sam odlučila da iskočim iz auta i pustim ga da ode preko litice. Drago mi je da sam tako uradila. Gledala sam kako auto pada u provaliju. Definitivno bih umrla."

Kad je njen djed Billy Dean (63) vidio da se vozilo počelo kretati, uplašio se kao nikad dosad. Pomislio je i kako je u njemu, zajedno s Paige, i njen sedmogodišnji brat Cameron, piše Daily Mail.