Za 7 dana pojede koliko i cijelo selo
0

FOTO / Djevojčica ima šest godina i teška je 91 kilogram

Sarajevo-x.com
Indijka Suman Khatun ima samo šest godina i već je teška 91 kilogram. Pretpostavlja se da je najteže dijete na svijetu. Za jednu sedmicu pojede hrane koliko bi bilo dovoljno da se nahrani jedno selo. Roditelji su očajni, ali ne znaju kako da pomognu svojoj kćerki.

Za samo jedan obrok šestogodišnja Indijka pojede puna dva tanjira riže, dvije ribe i nekoliko omleta. Međutim i nakon tog obilnog ručka ona odlazi kod komšija i traži hranu od njih.

"Ona je uvijek gladna i stalno plače. Ne želim da je tužna zato joj udovoljavam i dajem joj toliko hrane. Šta drugo mogu uraditi?", kazala je majka, 32-godišnja Beli Bibi.

Otac djevojčice, Jalal, radi na farmi i sedmično zarađuje nešto više od 11 eura. Sve što zaradi daje za hranu, ali porodica obično gladuje jer gotovo svu hranu koju pripreme Suman pojede.

Naime, za samo jednu sedmicu djevojčica pojede 14 kilograma riže, osam kilograma krompira ili ribe i oko 180 banana i naravno sve slatkiše koje dobije.

Međutim, Indijki ni to nije dovoljno, nakon svakog jela žali se da je ostala gladna.

Njeno zdravlje je ozbiljno narušeno. Uopće ne vježba i nakon samo nekoliko minuta hoda izmorena pada na tlo. Dane provodi sjedeći ispred TV-a, piše Daily Mail.

"Pokušali smo sve kako bismo kontrolisali njen apetit, ali bezuspješno. Kada joj uskratim hranu legne na pod i plače, a ponekad jede i blato. Ne mogu dozvoliti da moje dijete jede blato", ispričala je majka.

Dodala je da se jako stidi što njena kćerka ide kod komšija i traži hranu, ali svi već znaju da djevojčica ima problem.

Zbog težine često je zadirkuju i zbog toga ne voli ići u školu.

"Gotovo svi dječaci me zadirkuju. Uz to ne dobijem dovoljno hrane na pauzi za ručak pa sam po cijeli dan na časovima gladna", kazala je Suman.

Porodični ljekar istakao je da je djevojčica pet puta teža no što bi smjela biti.

"Situacija je ozbiljna. Ukoliko se nastavi debljati vrlo brzo mi mogla umrijeti", kazao je ljekar Subodh Bandyopadhyay.