Zanimljivosti
64

Dječak uništio Lego skulpturu vrijednu 15.000 dolara

Klix.ba
Dječak iz Kine uništio je Lego skulpturu vrijednu 15.000 dolara. Incident se dogodio na izložbi u Ningbozu i to u prvom satu od otvaranja izložbe.

Statua je prikazivala lik iz Disneyjevog filma "Zootopia" lisicu po imenu Nick, a za njenu izradu su bila potrebna tri dana te više od 15.000 dolara.

Umjetnik koji se identificira kao "Mr. Zhao" fotografije svog rada prije i poslije je objavio na svom Facebooku, a jedna od fotografija pokazuje skulpturu u dijelovima.

Zhao je prihvatio izvinjenje dječakovih roditelja i rekao je kako mališan nije imao namjeru uništiti skulpturu te nije tražio kompenzaciju. Dječak je imao četiri ili pet godina.

Sličan se incident dogodio u maju u muzeju staklenih figura, kada je dvoje djece uništilo krila zakačena za anđela od stakla. Umjetnik, koji je skulpturi dao ime "Anđeo čeka", odlučio je ostaviti uništena krila i preimenovati skulpturu u "Polomljeni".

Na društvenim mrežama razvile su se rasprave o neodgovornim roditeljima koji ne obraćaju pažnju na to šta rade i kako se ponašaju njihova djeca.