Obećao je da neće više
0

VIDEO+FOTO / Dječak Aldi sa YouTubea je prestao pušiti

Sarajevo-x.com
Video snimci beba na YouTubeo uvijek izazovu pažnju. Tako je bilo i sa snimkom na kojem je Aldi, tada dvogodišnji dječak iz Indonezije koji je otpuhivao dimove cigarete u prisustvu svojih roditelja.

Do danas je video pogledalo više od 13 miliona ljudi, a vjerujemo da je isto toliko njih osjetilo bijes. No, šta se sada dešava s dječakom, je li živ? Zdrav?

Aldi živi na otoku Sumatra, u naselju okruženom zelenilom. Trenutno četverogodišnji Aldi živi sa majkom i ocem. Njegovi bucmasti obrazi se konstantno razvlače u osmjeh. Njegova majka kaže da je Aldi počeo pušiti nakon što je skupljao cigarete.

Majka kaže da je Aldi svaki put udarao glavom od zid kada mu je pokušala uzeti cigarete. Zato i ima ožiljke na čelu.

Ali, dobra vijest je da je dječak prestao pušiti.

Nakon što je video na kojem dvogodišnji dječak puši obišao cijeli svijet, lokalni zdravstveni službenici su ga poslali na odvikavanje u Džakartu.

Sada četverogodišnjak kaže kako ne puši, ali odvikavanje nije bilo nimalo lagano, ni za njega ni za njegove roditelje. Aldi čak kaže da mu pušenje nedostaje. Majka kaže da Aldi ponekad čak i prijeti da će ponovo pušiti ukoliko mu ne kupi igračke koje on želi.

Majka se boji da će dječak ponovo početi konzumirati cigarete, da će ga neko drugi nagovoriti na to. Nedavno ga je čak i uhvatila sa cigaretom u ruci. Pokušala mu ju je uzeti, ali on je nije htio pustiti.

Za sada dječak tvrdi da neće ponovo početi pušiti. Kada ga je novinar ABC Newsa pitao zašto, dječak je samo rekao: "Obećavam".

Novinar mu je pokazao i snimak koji ga je učinio poznatim. Po prvu put Aldi je vidio sebe na TV-u i kaže da je sretan zbog toga, ali da je tužno vidjeti bebu kako puši.