Zanimljivosti
0

Dirljivi susret djevojčice i nepoznate žene koja joj je spasila život doniravši koštanu srž

Klix.ba
Na prvi pogled ova fotografija izgleda kao i svaka druga, ali kada čujete njenu priče bit ćete dirnuti. Na njoj se nalazi petogodišnja djevojčica koja je prvi put vidjela ženu iz Njemačke koja joj je prije nekoliko godina spasila život doniravši koštanu srž.

India Jaz White je imala jednu godinu kada joj je dijagnosticirana leukemija. Njeni roditelji Shelley i Ryan iz Velsa proveli su mjesece i mjesece tražeći donora koji će dati svoju koštanu srž. Nakon određenog vremena pronašli su 34-godišnju ženu Sandy iz Njemačke koja je se poklapala prema nalazima 100 posto.

Ljekari su im rekli da je kontaktiraju Sindy najmanje dvije godine nakon operacije što su ispoštovali. Tri godine nakon uspješne transplantacije, India i Sindy su se vidjele prvi put na aerodromu Cardiff. Iako je nikada nije vidjela, India joj je potrčala u zagrljaj.

"Bio je to jako dirljiv momenat. India je držala ružu u ruci i trčala joj u zagrljaj. Sindy je plakala, svi smo plakali. Otišli smo u obližnju prodavnicu i prepustili smo Indiji i Sindynoj kćerki Nori da izaberu mede u koje smo stavili personalne poruke. Potom smo otišli na ručak. Bilo je prekrasno", kazala je majka Shelley.

Za Indijinu bolest su saznali kada su je odveli ljekaru zbog kašlja, bljedoće, slabosti i sive boje kože. Hitno joj je trebala transplantacija. Njihova kampanja privukla je pažnju mnogih i dobili su podršku mnogih slavnih ragbi zvijezda iz Velsa. U maju 2013. godine prebacili su je u Bristol gdje je počela primati hemoterapije. Sedam dana kasnije je operisana i zadržana je u bolnici još šest sedmica.

Sindy je ostala i na Indianinom petom rođendanu. Poklonila joj je srebrnu naruknicu na kojoj piše "zauvijek povezane", natpis koji je Sindy istetovirala na ramenu.

"Bilo je mnogo suza. Svi naši prijatelji su pozdravi Sindy i zahvalili joj se što je spasila život našoj djevojčici. Ona je naša heroina i član porodice", kazala je majka.