Zanimljivosti
0

Dijelovi ljudskog tijela greškom dostavljeni na kućnu adresu u SAD-u

Sarajevo-x.com
Dva paketa sa dijelovima ljudskog tijela, uključujući jetru i dio ljudske glave, koja su bila namijenjena za medicinska istraživanja greškom su dostavljena na jednu kućnu adresu u američkoj saveznoj državi Michigan.

Dijelove ljudskog tijela, poslane iz Kine, u četvrtak je Francku i Ludivine Larmande greškom dostavio uposlenik DHL-a, kompanije koja pruža usluge brze dostave pošiljki širom svijeta.

"Moj suprug je odmotao jedan paket i rekao: 'Ovo je čudno, izgleda kao jetra.' Zatim je počeo odmotavati drugi paket, ali se zaustavio čim smo vidjeli ljudsko uho. Bilo je zastrašujuće i drago mi je da nismo do kraja otvorili taj paket.", prokomentarisala je Ludivine Larmande.

Bračni par je zatim nazvao zamjenika šerifa okruga Kent, koji je otkrio da se radi o dijelovima ljudskog tijela očuvanim za medicinska istraživanja.

Američke vlasti sumnjaju da je čak 28 paketa ljudskih dijelova tijela dostavljeno na pogrešne adrese širom SAD-a. Dva od pet paketa namijenjenih laboratoriju u sjevernom dijelu države Michigan su oštećeni i neupotrebljivi.

"Kompanija DHL je već započela istragu o tome da li se uopšte trebala izvršiti dostava ljudskih dijelova tijela i kako su se pomiješali podaci primaoca", saopćio je glasnogovornik ove kompanije Robert Mints.